אני מרגישה תקועה ולא יודעת מה לעשות זה קשור לעבר שלי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/01/22 09:05 ה בשבט התשפב

שאלה

הי שלום זה קרה שהייתי בכיתה י״א הייתי בת 17 היה לי חבר באותו תקופה חברה שלי הציעה שנעשה תמונה שהוא מציע לי נישואין עם טבעת עבר שם מישהו שיכור הוא היה מסטול אבל אני לא יודעת עם היה עוד מישהו שראה למרות שהינו באיזור שלא היו הרבה אנשים עדין אני בספק

האם אני יכולה להתחתן וללדת ילדים בלי שהיו ממזרים ?

מה שאני עוד רוצה לשאול , למה עבר רודף אחריי ? למה הוא תוקע אותי ?

כל אחד לדרכו והמשיך בחייו

עברתי מה שעברתי ואני מקבלת וסולחת למרות שלקח לי זמן אבל אני מרגישה שהוא תוקע אותי ומה שאני רוצה זה להפסיק לפחד ולהמשיך הלאה אני מרגישה תקועה ריקנות מי בפנים יש לי מלא אנשים מסביבי שאוהבים אותי אבל מרגישה ריקה חסרת ביטחון שחיים שהיו פעם בפנים כבר לא שם

מאז הפרידה שלנו הייתי קשה עם עצמי סוג של עונש שעשיתי על עצמי מה שאני רוצה זה להשאיר את עבר מאחור

אני יודעת מה שעזר לי התגבר על הכל זה היה בריחה שלי שהיא הייתה עבודה וסרטים

מה שכן טוב לי מה שאני היום , אני עדיין מחייכת וצוחקת עדיין יש שמחת חיים ונהנת בסביבת אנשים אבל שאני לבד זה נופל עליי למרות שאני פחות מתעסקת כהיום בזה הרבה כי כמו שאומרים שלזמן יש כוח ריפוי ולכאב יש גם כוח ריפוי אבל עדיין מרגישה שעבר שלי תוקע אותי ולא משחרר אותי .

מה עושים ? איך ממשיכים ?

אשמח עם תעזרו לי כדאי להבין מה אני צריכה לעשות בבקשה .

תודה ויום טוב ????

תשובה

שלום

כפי שזה נשמע מהסיפור שלך נראה שהמעשה הזה היה ללא שום משמעות הלכתית.

אבל בשביל לפסוק בצורה מוחלטת צריך שמישהו מוסמך ישמע את כל הפרטים כדי לפסוק שאכן זה שום דבר.

אשמח לחבר אותך למישהו כזה (תכתבי לי שוב ואכוון אותך).

לגבי התחושות הקשות שלך, אני לא חושב שזה בהכרח קשור למה שהיה אז, אלא זה מראה שיש משהו עמוק בפנים שצריך סיוע כדי להתמודד מולו ולהשתחרר מההשפעה השלילית שלו.

לכן אני מציע בכל ליבי שתפני לאיזשהו גורם טיפולי מקצועי מהתחום הרגשי ולבקש סיוע. זה נראה שזה ממש נצרך לעכשיו ולהמשך החיים.

בהצלחה רבה (מוזמנת לכתוב שוב)