אני מפחד מלחץ חברתי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/11/02 18:53 ו בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב! אני בן 14 וחצי ולומד בישיבה תיכונית. לאחרונה אני מרגיש שאני צמא לתורה, גיליתי את היופי שבגמרא, במשנה וכ"ו. הרגשתי נפלא אחרי שעתיים של אנגלית לשבת,לבד,בשקט, וללמוד... לא יודע מדוע אך בעקבות זאת אני וחברי התרחקנו. הם לא מסבירי פנים כבעבר, ואילו אני בתוך ליבי מרגיש כאילו אין לנו שפה משותפת, להפסיק מדיון על הנהגת הקב"ה בעולם לדיבורים על בנות... על פני השטח הכל כרגיל. אני מתנצל אם הארכתיואודה לרב אם יפרסם את תהשובה באתר.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני מאוד מעריך את ההרגשה שלך שאתה צמא ללמוד תורה.
יישר כוח!!!!!!

נראה לי כי אתה נמצא בנקודת ניסיון גדולה מאוד.
ואתה צריך להוכיח לעצמך שאתה מסוגל להתמודד .
יש כמה דרכים להתמודד עם תופעה כזו.
אחת מהן היא היכולת שלך לא להשבר ולא להגרר,
אתה בשלב של הרצנה תמשיך בכוון הזה ותביא את ההרצנה שלך לידי ביטוי בקרב החברים.
כן,
אל תבוש מהמלעיגים עליך בטח הם יגידו:
"תראו אותו נהפך לנו פתאום לדוס "
אל תישבר אתה בשלך ואל העזרך.

אני חושב שכדאי לך לתפוס שיחה עם אחד המורים -הרבנים שאתה מעריך .כי מתוך שהוא מכיר אותך ואת אישיותך הוא בודאי יידע לייעץ לך את העצה הנכונה.

אנא עיין בסעיף הראשון של השולחן ערוך בהגהת הרמ"א
קרא הגהה זו כמה פעמים ובקול רם.

יישר כוח!!!!

בברכה,

עוזיאל