אני מיואש

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 28/06/09 20:47 ו בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב,

לפעמים כשאני חוטא, אני נוטה להיות פסימי

ולרדת ליאוש. משום מה, היאוש תמיד נראה

הכי נוח. המצב הראוי והמגיע לי מה שנקרא שאני צריך להיות בו לאחר העונש. איך אפשר לצאת מזה

תשובה

שלום

הייאוש הוא דרך בה אנו מתמודדים עם מצוקה.
ישנה בעיה, ויש שתי דרכים להתמודד עימה-
לקיחת אחריות, או יאוש.

התורה מדריכה אותנו לשוב לד' לאחר חטאנו, לקחת אחריות על המציאות, ולא לשקוע בייאוש.
הייאוש הוא ויתור על האמונה באדם, באפשרות לתקן את אשר עיוות.

הייאוש הוא אכן נוח, משום שהוא מסיר ממך את האחריות לתיקון. הוא אומר לך - 'אין סיכוי ממילא, אז למה לנסות להתעודד?'
אך זוהי עצת היצר הרע.

שב עם עצמך לאחר החטא, שים הכל על השולחן.
בדוק את עצמך מדוע אתה חוטא, קבל את החולשה שלך ואל תתייאש מעצמך.

ד' מאמין בך, כך כתוב בתפילין של ד' - 'מי כעמך כישראל גוי אחד בארץ'. האמונה הגדולה של ד' היא בנו, ואם הוא מאמין בך ובאפשרותך לשוב לטוב, הרי שגם אתה יכול.

התיקון לחטא אינו ייאוש, להיפך, ייאוש הוא הוספת חטא לחטא.
התיקון הוא בבדיקת שורשי החטא, ביאור סיבת החטא, ומתוכה ביעור החטא. לאט, בעומק, עם הרבה סבלנות ואמונה בעצמך.

בהצלחה