אני יכול להתקלח בשבוע הבא?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/08/11 12:26 ב באב התשעא

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום אני עובד בתקופה הזאת של החופש הגדול עבודה שאני מזיע בה וגם אני מתלכלך בה זה בחקלאות האים אני יכוול להתרחץ בשבוע הבא כי שמעתי שלא מתקלחים וזה נראה לי מוזר

תשובה

שלום.

ראשית אשריך אחי שאתה עובד!! ["גדול הנהנה מיגיע כפו יותר מיירא שמיים!!! "]

דבר שני אכן אתה צודק.!!

1)אתה צודק בכך שכדי להרגיש על בשרינו את צער החורבן הנורא אז לא מתרחצים בשבוע שחל בו תשעה באב .

2) אתה צודק בכך שמי שצריך להתקלח על מפני הזיעה ומפני הלכלוך מותר לו להתקלח מפני שמקלחת זו היא לא לתענוג אלא להעביר את הזוהמה ואת הלכלוך. ולכן זה מותר.
ובכל זאת כדאי על מנת להרגיש את צער החורבן על הגוף תתקלח במים קרים .

המטרה של הלכות אבלות על חורבן בית המקדש זה לצאת מהאדישות ולהשתתף בפועל ממש עם הרגש הזה. כי רק אם נרגיש על הגוף את צער החורבן אולי נבין ששנאת חינם זה דבר שאסור שיחזור על עצמו.

אחי הבטיחו לך חז"ל בתלמוד במסכת תענית דף ש["כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחתה"] ואם זה נפסק בשו"ע להלכה אז החשיבות של זה היא הרבה יותר גדולה.
אשריך אחי.

בברכה,

עוזיאל אליהו
.