אני יהודיה ורוצה לצאת עם גוי נוצרי

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 04/07/21 00:54 כד בתמוז התשפא

שאלה

היי

אני שואלת כי זה קורה לי בפעם הראשונה …

הכרתי מישהו ונפגשנו רק פעם אחת. שאלתי אותו אם הוא בן אדם שמאמין ומתברר שהוא נוצרי.

מעניין אותי בשביל לדעת אם כדאי לקטוע את הקשר עכשיו, או עם לא-יהודיים בעתיד (גוי נשמעת לי מילה קשה מידי)

אם ואנחנו ממשיכים לצאת, לא מקיימים יחסי מין וכמובן לא מתחתנים עד שהוא מתגייר זה בסדר?

ואחרי הגיור הוא ייחשב כיהודי ? זה כבר לא יהיה איסור או חטא ? יהיה אפשר לגדל ילדים עם אדם שעבר גיור והם ייחשבו יהודים מבחינת הדת, ולא רק מבחינת המדינה ?

כי אני בן אדם מאמין והעניין הזה מאוד מפחיד אותי את האמת

תודה

תשובה

שלום וברכה,

שאלה טובה וחשובה שאלת.

אינני מכיר אותך, ואת הרקע הדתי שלך.

ובכל אופן, מכיוון ששאלת, אם את עדיין לא בקשר עמוק איתו, הייתי מאוד ממליץ לך לנתק איתו כל קשר.

על פי התורה ישנו איסור חמור ליהודי/ה להתחתן עם גוי/ה.

הדבר גם מקובל בדתות אחרות, שלא מתחתנים עם בעלי דת אחרת.

כמובן, שאם הוא יתגייר הוא נחשב יהודי לכל דבר ועניין, ואז אפשר להתחתן איתו.

אבל לא טוב שתצאי עם בחור על דעת זה שהוא יתגייר בהמשך. וגם אם ירצה להתגייר כדי להתחתן איתך זו גם בעיה, וייתכן שלא יאפשרו לו להתגייר.

ולכן, לכתחילה, מכיוון שאין להתחתן עם בני עם אחר. טוב שתמצאי חתן יהודי, תכירי אותו, ותבנו יחד משפחה לתפארת עם ישראל.

בהצלחה רבה, ובברכה רבה,

הלל מרצבך