אני במחנה בחנוכה מה לעשות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/12/10 18:08 כד בכסלו התשעא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אחי ואני יוצאים בחנוכה לטיול של 4 ימים ,זאת אומרת 3 לילות .

ברצוני לדעת אם נדליק בשטח חנוכיה ,נצא ידי חובה? אח שלי טוען שגם האבא שלי צריך לכוון עלינו שהוא ומשפחתי מדליקים בבית כדי שנצא ידי חובה.

ברצוני לספר לרב שאני חושבת שבמקרה שלי יש פירסום הנס מאוד רב משום שאני חברה בתנועה חילונית .(אחי ואני דתים) זה התנועה היחדיה במושב שלי.

אז ככה ברצוני לדעת עם אחי ואני נצא ידי חובה בהדלקת נרות.

בתודה

עדי

תשובה

בס"ד
שלום רב
אכן יש מצווה גדול של פרסום הנס בהדלקת הנר ברבים.
תדליקו נר בברכה (רק תשימו לב שהנר נמצא במקום שלא יכבה מהרוח וכד').
תשתדלו מאוד שההדלקה תהיה בזמן - מיד בתחילת החשכה. אבל אפשר גם להדליק בברכה יותר מאוחר.
אני בטוח שרבים יתאספו אליכם להצטרף להדלקת הנר מפני שמצווה זאת מאוד חביבה בישראל.
בכלל אין צורך לחשוב בענין זה במושגים של "דתיים חילונים". כפי שאת מציינת בדבריך כולנו יהודים ורבים ישמחו להצטרף לפרסום הנס שבנרות שלכם.

חנוכה שמח