אני בהלם ממנו!!!

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/02 11:37 יח בתשרי התשסג

שאלה

שלום!

לפני כמה חודשים הכרתי בחור דתי שכבר בפגישה השניה סיפר לי כי נהג בזמן הצבא ללכת ל"נערות ליוי"מתוך סקרנות ופורקן כיום כמובן שאינו נוהג כך,זה דבר שדי הכניס אותי להלם, מה דעתו של הרב, האם ניתן להמשיך קשר כזה?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

את צריכה לבחון היטב את אישיותו ואת רוחניותו.

יתכן שהוא חזר בו מהתנהגותו הקודמת ואז העבר נמחק והוא בגדר צדיק ובעל תשובה שמחפש כעת ויחפש בעתיד את הקירבה להשם.

ויתכן שהוא לא חזר בתשובה ממעשיו הרעים ומי אמר לך שהוא לא יעשה את זה גם כשהוא יהיה נשוי לך???
השפעה של מעשים כאלו על האישיות שלו היא מזיקה מאוד, מאוד לנפש. וקשה מאוד לתקן רושם שהוטבע ממעשים כאלו בנפש.

תבחני היטב את אישיותו ואת עולמו הרוחני,
הזהרי !!

חוץ מזה יש המון פגמים בקשר מיני שהוא לא קשר ראשוני.
הטוהר הולך לאיבוד ,
התשוקה האמיתית נעלמת,
האדם כמו עץ השדה שלא יודע היכן היה והיכן יהיה ,
כמו בשיר:

כי האדם עץ השדה

כמו האדם גם העץ צומח

כמו העץ האדם נגדע

ואני לא יודע

איפה הייתי ואיפה אהיה

כמו עץ השדה

כי האדם עץ השדה

כמו העץ הוא שואף למעלה

כמו האדם הוא נשרף באש

ואני לא יודע

איפה הייתי ואיפה אהיה

כמו עץ השדה

אהבתי וגם שנאתי

טעמתי מזה ומזה

קברו אותי בחלקה של עפר

ומר לי, מר לי בפה

כמו עץ השדה

כי האדם עץ השדה

כמו העץ הוא צמה למים

כמו האדם הוא נשאר צמה

ואני לא יודע

איפה הייתי ואיפה אהיה

כמו עץ השדה

בהצלחה.

עוזיאל