אנחנו לא נראים עם אחד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/13 19:08 ג בתמוז התשעג

שאלה

נכון אנחנו העם הנבחר על פי התנ''ך?

אבל אני לא מבין איזה עם אנחנו,כולם התבוללו ואפשר לראות את זה ממש נגיד בעולי אתיופיה,הודו,וצפון אירופה.

אנחנו לא דומים אחד לשני ועדיין אנחנו העם הנבחר.

אז כאילו איך נראה היהודי המקורי?כמו אתיופי?גרמני?ערבי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אנחנו עם נבחר שהתפזר בין עמים אחרים. באופן טבעי במשך אלפים שנות גולה נוצרו חיבורים גופניים עם הסביבה - בגלל גיור ועוד סיבות...
מהות העם שלנו אינה רק בגוף אלא גם ברוח: בתורה ובמצוות. לכן גם אם במראה החיצוני ובתרבות החומרית (לבוש, דיור, ריהוט, מאכלים וכד') כל עדה דומה לסביבתה הנכרית, הנשמה היהודית נותרה אחת ואחידה בכוח התורה והמצוות.

כיום, דווקא בזכות ההתקדמות המדעית גילו את 'גן הכהנים' שמעיד על מקור אחד לכל הכהנים בעולם.
מכאן שלמרות השוני החיצוני - כולם בניו של אהרון הכהן: גם התימנים גם המורוקאים, הרוסים הגרמנים...

אם הכהנים כך, גם כלל ישראל, כולנו בנים לאבות משותפים.