אנדרוגינוסים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 05/06/02 11:01 כה בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

האם תוכל לפרט מהי עמדת ההלכה בקשר לגברים שעברו ניתוח לשינוי מין? האם דינם כדין אנדרוגינוס או האם הם נחשבים נשים או גברים? אם הם נחשבים כגברים, האם הם מותרים במנין? וכן אם הם נחשבים כנשים, האם מותר לגבר להתחתן איתם ולקיים יחסי אישות? ועוד - האם הם חייבים במצוות שהזמן גרמם?

בתודה מראש

רחל

ירושלים

תשובה

לגבר אסור לעבור ניתוח לשינוי מינו, משום שהדבר כרוך במספר איסורים: איסור פצוע דכה כאשר כורתים את אבר מינו. איסור סירוס לפי כמה מהראשונים. הפקעה ממצוות שהוא חייב בם כזכר.
במידה ושונה מינו של הגבר ע"י ניתוח, עלי לדעת מה בדיוק נעשה בו, ולאחר מכן אוכל להשיב מהו מעמדו לענין אישות וקיום מצוות.