אנא אמרו לי מה לעשות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/01/06 22:25 ח בטבת התשסו

שאלה

שלום שמי הוא ...אני בת 21.

אני יוצאת עם אדם כשלוש שנים ואני יודעת שזה לא יוביל לחתונה, היה לי חבר לפני כחמש שנים הייתי איתו כשנה המערכת יחסים הייתה נורא קשה הוא היה מכה אותי אמא שלי הלכה לרב והוא אמר לה שעשו עליי כישוף ושכמה שיותר מהר שתוציא את זה באמת ככה היה אני והוא ניפרדנו אך אז אני היכרתי אדם נשוי שאני נורא התאהבתי בו, עכשיו אני בפרשת דרכים אני לא יודת מה לעשות.

אני לא עובדת אני סובלת מדיכאון אנא עזרו לי.

התאריך לידה שלי הוא:....

תשובה

שלום וברכה
בוודאי שקשה לך מאוד המצב שאת נמצאת בו, ואני מקווה שתמצאי את הדרך לצאת ממנו.
הבעיה היא שמי שיכול להוציא אותך מהמצב שלך זה רק שני אנשים: את בעצמך, וטיפול מקצועי ורפואי. אין מישהו במקומך שיכול להחליט שלא לקיים שום קשר עם אדם נשוי אלא רק קשר שמוביל לנישואין. קשר עם אדם נשוי הוא קשר הרסני: את הורסת אותו, אותך, את אשתו וילדיו, ואת לא בונה שום דבר. זה הרבה יותר גרוע מ"כישוף". על כן, הדבר החשוב ביותר לעשות הוא קודם כל לנתק לגמרי את הקשר הזה, ולהחליט כי את הולכת להיות בקשר רק עם מי שאתו תוכלי לבנות משהו חיובי.
במקביל, לכי לרופא. הרבה פעמים דיכאון הוא מצב רפואי, שדווקא ניתן לטפל בו כל עוד הוא קל. בכל קופת חולים יש חוברת טובה שמסבירה מה זה טיפול בדיכאון ומה כדאי לעשות, וזה הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות לעצמך.
אז נוכל כולנו לעזור לך לעמוד על הרגליים של עצמך.

כל טוב והרבה הצלחה