אמר רבי בנימין זה סגולה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/05/18 11:16 טז בסיון התשעח

שאלה

שלום לרב!

קרה לי הרבה פעמים שאיבדתי משהו וחיפשתי אותו הרבה ועדיין לא מצאתי ואז אמרתי אמר רבי בנימין ומצאתי..

רציתי לדעת אם זה באמת סגולה למציאת אבידה או שזה משהו פסיכולוגי בראש שלנו.

וגם אם זה באמת סגולה אז איך למילים האלה יש כ"כ הרבה כוח שהן באמת עוזרות לנו למצוא את מה שאיבדנו?

שאלה אחרונה בנושא..

אמרו לי שאם אומרים אמר רבי בנימין זה מוריד מהעולם הבא..זה נכון?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

המקור הוא מדברי המדרש בבראשית רבה פרשת וירא פרשה נג

"ויפקח את עיניה אמר רבי בנימין הכל בחזקת סומין עד שהקב"ה מאיר את עיניהם, מן הכא ויפקח אלהים את עיניה, "ופירש ב"עץ יוסף" על המדרש אין העין רואה אלא מה שניתן לה רשות לראות ואם אדם מתפלל ומבקש מהשם שהעין החיצונית והפנימית שלו תראה הרי שזו בדיוק המטרה! שהאדם יתפלל ויבקש מה' על כל צרכיו.ולכן אין באמת משהוא שהלך לאיבוד והוא נסתר אלא הכל גלוי ונמצא וקיים אך לאדם אין את הזכות לגלות ולראות את הדבר.

והזכות הזו מגיעה מיד כשהאדם מבין שהכל נמצא רק שהוא לא רואה את זה ועליו לבקש מהשם ולהתפלל להארת העניים.

אין כאן נס או סגולה עיוורת אלא יש כאן חיזוק גדול באמונה בהשם שהכל הוא בהשגחה פרטית וכולם בחזקת סומים עד שהקב"ה מאיר את עינהם וצריך להתפלל להשם

"והאר עינו בתורתך ודבק ליבנו במצוותך".

הארת העניים היא זה דבר גדול מאוד מפני שהעיניים הם ראי הנפש ואם אדם מתפלל שיאורו עיניו הרי שבזה הוא מחייה את נפשו.

ולשאלתך האחרונה - לא נכון. אדרבא ככל שתתחזק באמונה תתקרב יותר לקב"ה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.