אמרית קדיש יב חודש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/06/20 08:00 יח בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני נמצא בתוך יב חודש ואומר קדיש על אבי.

אני ממוצא עדות המזרח אך מתפלל בבית כנסת בנוסח אשכנזי.

בתפילת שחרית וערבית בבית הכנסת האשכנזי אומרים קדיש נוסף בסוף התפילה, אחרי עלינו לשבח.

האם. רצוי/צריך/חייב לומר קדיש יתום לאחר התפילה כאשר אני מתפלל בבית כנסת אשכנזי?

או אפילו אני לא אמור לומר את הקדיש? כמו בבית כנסת עדות המזרח.

האם יש הבדל בתשובה אם אני היחיד שאומר קדיש או אם אני אומר ביחד עם עוד מספר מתפללים קדיש?

בברכה

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים.

הדבר הנכון לעשות הוא לומר קדיש כמנהג הקהילה שאתה מתפלל בה.

הקדיש הוא של הקהילה.

הוא ניתן לאבלים על ידי הקהילה, כחלק מעילוי נשמת הנפטר, אבל ביסודו של דבר הוא חובת הקהילה, וצריך לנהוג כמנהג הקהילה בכל מקום בו מתפללים.

כל טוב