אמצעי מניעה2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/02/02 15:59 א באדר התשסב

שאלה

אני לא מבין, השאלה עדיין עומדת בעינה, ודעת הרב נישארה כמו שהיא. זה יפה מאד לומר ש "אם הבנים שמחה", אבל הנשים עדיין נכנסות לסבל גדול מאד! אפילו אם הן לא אומרות את זה לכולם... מהיא התשובה הברורה?

תשובה

בס"ד

שלום

המטרה היא ללדת ילדים בלי להכנס לסבל קטן ולא לסבל גדול.
לעשות את הדברים מתוך שמחה.
אלה לא מילים בלבד – הרבה נשים עושות כן בדרך הנכונה ומצליחות מאוד. אין שום צורך להכנס ל"סבל גדול מאוד" יש לצערינו מחטא אדם הראשון "בעצב תלדי בנים" אבל ברוך ה' כבר ירד חלק גדול מהסבל בגלל שכנראה נתנתקנו קצת מאותו חטא ולכן יש היום הרבה אמצאות המקילות על הלידה ועל הגידול של הילדים.
נדמה לי כי הבנתי שאת רווקה. ולכן אני אומר לך שהחיים נראים אחרת מבפנים וכשתתחתני לא תצטרכי להכנס ל"סבל גדול" ובודאי לא "סבל גדול מאוד". ויש נשים שזוכות לכך שגם סבל קטן אין להן.