אמצעי מניעה

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 28/04/02 15:12 טז באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה,

אנחנו נשואים 3 שנים ויש לנו שני בנים, אנחנו ממש אחרי לידה, ברצונינו לדעת אם מותר לנו להשתמש באמצעי מניעה, באיזה אמצעי מניעה ולכמה זמן מבחינת ההלכה,

חשוב לציין שמכל מיני סיבות מציאותיות שאנו שרויים בהם, אנו מרגישים שאין בנו הכח הנפשי בעיקר אך גם הפיננסי להרות שוב בשנה הקרובה

תשובה

בס"ד

שאלת השימוש באמצעי מניעה נדונה בהרחבה בפוסקי זמננו והדורות הקודמים. בש"ע אה"ע סי' ה' נאמר: "ואישה מותרת לשתות עיקרין כדי לסרסה ע"מ שלא תלד". אמנם, מרבית הפוסקים צמצמו את השימוש בדין זה למקרים בהם יש צער גדול או סכנה לאישה, וכן מקרים בהם האישה כבר ילדה בן ובת. יחד עם זאת במקום שבו לא מדובר על ביטול מוחלט של המצווה, אלא על דחייתו לתקופה קצרה בתוספת השיקול הנפשי והכלכלי, יש יותר מקום להקל. יחד עם זאת בנושאים מעין אלו אין אפשרות לתת תשובה כוללנית, ולכן כדאי שתעלי את הנושא בעצה עם רב המקורב אליכם.

בברכה, הרב דוד סתיו