אמצעי מניעה למען החינוך

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/02/02 09:56 ג באדר התשסב

שאלה

סליחה שאני שואל שוב. בשאלתי הקודמת, כוונתי לא היתה לצער שבעצם הלידה, ברוך השם יש היום רפואה מתקדמת אשר מונעת כמעט כליל צער זה. התכוונתי לצער שיש למשפחות ברוכות ילדים עם 10 ילדים או אפילו יותר, שלא יכולות לתת לכל ילדהם את תשומת הלב הנדרשת לתת לילד כדי לגדול כמו שצריך. יש המון מקרים של הזנחה במשפחות כאלה (אני כותב מידע אישי)והילדים יכולים להפגע נפשית מזה. יש גם המון משפחות שנקלעות למצוקה כלכלית קשה עקב כך. האם מצווה צריכה לבוא על גבי כל זה?

תשובה

בס"ד

התבוננות בגלות מצרים מראה שאם היו מחפשים קולות בנושא זה של מניעת הריון לא היה היום עם ישראל.
היו להם הרבה יותר סיבות והרבה יותר רציניות מאיתנו למנוע הריון והם לא עשו זאת.

ולא רק שזה לא היה קשה יותר אלא שזה הביא להם ברכה.

גם היום - ילדים זה ברכה.

בדוק וראה. הורים להרבה ילדים הם הרבה יותר עושים ושמחים ומאושרים גם בהיותם זקנים.