אמן יתום ויחסים עם ההורים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/05/08 18:06 ט באייר התשסח

שאלה

שלום=]

יש לי 2 שאלות..

א. חברה שלי אמרה לי שאסור להגיד 'סתם' אמן כי "כל האומר אמן יתום סופו שיהיו יתומים בניו" .זה נכון?

ב.אני רוצה לעבור מהאולפנה שאני לומדת בה עכשיו לאולפנה עם פנימיה,ההורים שלי מאוד לא אוהבים את זה אבל זה ממש חשוב לי.אני חושבת שאם אני 'אלחץ' עליהם הם יסכימו אבל השאלה אם כדאי.אולי אם זה לא יבוא ממש מתוך הסכמה לא תהיה בזה ברכה.מה אתה מציע לי לעשות?!

תודה רבה רבה !

תשובה

ב"ה

שלום.

1)נפסקה ההלכה בשולחן ערוך אורח חיים סימן קכד

סעיף ח
לא יענה אמן חטופה, דהיינו כאילו האל"ף נקודה בחטף*
וכן שלא יחטוף וימהר לענות אותו קודם שיסיים המברך*

וכן לא יענה אמן קטופה, דהיינו שמחסר קריאת הנו"ן ואינו מוציאה בפה שתהא ניכרת*

[ ולא יענה אמן יתומה, דהיינו שהוא חייב בברכה אחת וש"צ מברך אותה וזה אינו שומעה, אע"פ שיודע איזו ברכה מברך הש"צ, מאחר שלא שמעה, לא יענה אחריו אמן, דהוי אמן יתומה. ]

הגה הרמ"א- ויש מחמירין דאפילו אינו מחויב באותה ברכה, לא יענה אמן אם אינו יודע באיזה ברכה קאי ש"צ, דזה נמי מקרי אמן יתומה *

ולא ימתין עם עניית האמן, אלא מיד שכלה הברכה יענה אמן ולא יענה אמן קצרה, אלא ארוכה קצת, כדי שיוכל לומר: אל מלך נאמן* ולא יאריך בה יותר מדאי, לפי שאין קריאת התיבה נשמעת כשמאריך יותר מדאי.
"

2)אני מציע לך לשוחח על כל ההתלבטות הזו של מעבר לפנימיה עם ההורים שלך.
אל תצאי מנקודת הנחה שהם אוטומתית מתנגדים.
אם תשתפי אותם בלבטים שלך ובמחשבות שלך אז אולי את תראי את העיניין באור אחר או שהם יראו את העיניין אחרת.
כדאי לך להוועץ ביועצת של בית הספר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.