אמירת תיקון ליל שבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/05/18 12:05 טו בסיון התשעח

שאלה

שלום הרב.

האם לפי האשכנזים יש לומר את ה"תיקון ליל שבועות" שאומרים הספרדים או שלפי מנהג אשכנז יש פשוט ללמוד תורה בליל שבועות?

תשובה

ב"ה

שלום.

העדיפות היא לומר את תיקון ליל שבועות .אפשרי בנוסח הספרדי ואפשרי בנוסח האשכנזי העיק לומר את התיקון.

ואם אין באפשרותך לומר את התיקון אז בודאי שללמוד תורה בכל דרך אפשרית היא עדיפה או בשיעורים בציבור או בלימוד עם חברותא או ביחיד.

הכל לפי העיניין.

ויש מנהג טוב שמשלב בין הדברים : שכולם יחד אומרים את תיקון ליל שבועות הרגיל ובכל שעה עגולה יש 20 דקות של שיעור תורה או למידה בחברותות. כך יוצא שברוב עם יש הדרת מלך !

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.