אמירת תחנון ביומולדת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 27/01/02 10:23 יד בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

ברצוני לדעת אם בנאדם שיש לו יומולדת (לא בר מצוה, והאם זה משנה אם זה מגיל 13 או פחות) אומר תחנון לעצמו? (אני יודע שבבר מצוה כל אותו מקום לא אומרים תחנון לפי מנהגים שונים)

בתודה, יונתן

תשובה

בס"ד

לפי ההדרכות של הרבי מחב"ד לא אומרים תחנון כיון שזה יום טוב שלו, אמנם אלה שלא נוהגים מנהגי חבד נוהגים לומר תחנון.
מי שלא רוצה לומר תחנון שיעשה באותו יום סיום מסכת גמרא או משנה ואז יפטר מתחנון.
לדעת הבן איש חי ביום הברית מילה אתה יכול לעשות יום טוב ולא לומר תחנון.