אמירת הלכה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/02/20 14:26 ז בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לספר לך על משהו שקורה לי אני כל הזמן חושב על זה שאנשים לא יודעים הלכות בסיסיות שאם הן היו יודעים אותם הם לא היו עושים אותם כמו נגיד יש מלא חילונים שלא יודעים שרוב דברי המאפיה בחול מצופים בשומן חזיר ויש מוצרים שמכילים אותו עכשיו בהתחלה ניסיתי לשלוח להם באינסטגרם אבל זה גורם לי לראות בטעות תמונות לא צנועות בנוסף זה יכול לגרום לחילול השם שמה יגידו שהדתחין האלה מנסים ליהד אותי ולהפוך אותי לחרדי או סתם פשוט לצוק עליהם האם אני צריך להגיד להם את ההלכה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין הרבה מאפים שיש בהם שומן איסור, דבר זניח. לכן צריך שיהיה ודאי שיש כאן שומן איסור, ואז צריך להעיר רק פעם אחת, ואם לא שומעים אין צורך לחזור ולהעיר.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ