אמונות תפלות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/01/12 13:58 ה בשבט התשעב

שאלה

הי יש לי שאלה חשובה

התחתנתי לפני שנה ויש לי חברה שהתחתנה שלוש ימים אחרי ואמרו לנו שאסור ללכת לחתונה של אחת השניה זה פוגע בפריון אלה אם כן נחליף סיכת ביטחון והבנתי שזאת מין אמונה של מרוקאים ועירקית

אני לא עירקית או מרוקאית ולא בקטעים של אמונות תפלות אבל עשיתי את זה לכל מקרה מה היה לי להפסיד גם שזאת שטות

ועכשיו נודע לי שהיתה מישהי יולדת טריה בחתונה שלי ואמרו שזה גם לא טוב

אז עצם העובדה שהחלפתי סיכת ביטחון בחתונה זה מראה כאילו אני מאמינה אבל אני לא אין לנו מנהגים ואמונות כאלה בבית

השאלה שלי אם יש כוח לאמונה תפלה להשפיע על משהו בגלל שביצעתי גם אם אני לא מאמינה בזה?????

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כתוב בספרים שהדברים הללו פועלים על מי שמאמין בהם – עובדה שאת התחלת לפעול על פי האמונות התפלות (סיכת בטחון) והנה את באמת מודאגת מהם – סימן שהם פועלות עליך.

אם את באמת לא מאמינה באמונות התפלות הללו - מדוע את בכלל מודאגת מהם?

המסקנה היא שמי שבאמת לא מאמין בהם, לא עושה על פיהם שום דבר. גם לא בשיקול של: "לכל מקרה מה יש להפסיד" (כך את כותבת) מפני שכל מה שעושים בגלל אמונות תפלות מביא להאמין בהם.

לא להאמין באמונות תפלות פרושו להתעלם מהם לגמרי.

אם תחליטי להתעלם מהם לחלוטין, הם לא יפגעו בך.

בברכה