אמונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/02/06 11:05 ג בשבט התשסו

שאלה

בתי בת ה-22 החליטה שאין ברצונה להיות דתייה כמו שראתה בבית. היא לא גרה בבית יותר. אני בקשרים הדוקים וקרובים איתה ומקבלת את כל החלטותיה באהבה. אנא אבקש מכם עיצה איך לשכנע את בעלי לקבל אותה כמו שהיא מבלי לתת לה מוסר כל הזמן? אני לא רוצה לאבד קשר עם הבת שלי. ויהיה לי עצוב שלא יהיה לה קשר טוב עם אביה.

תשובה

שלום וברכה
אני מצטער על העיכוב בתשובה.
באופן עקרוני עומדות בפנייך שתי אפשרויות. אפשרות ראשונה היא לא לעסוק בנושא עצמו אלא להבהיר לו כי בדרך זו הוא יאבד את בתו עוד ועוד. המטרה שלו היא בוודאי טובה, אבל הטפת המוסר היא המפתח המוחלט להתרחקות הדדית בין אנשים. אין אדם אוהב שמטיפים לו מוסר, ואין בת רוצה שהקשר שלה עם אביה יהיה כזה. בסופו של דבר הוא עלול להישאר בלי אמונה ובלי בת, וזה בוודאי לא מה שהוא היה רוצה.
בדרך כלל האיום הזה הוא איום אפקטיבי, על אף שקשה לחיות בצל איומים.
אפשרות שניה היא לומר לו משהו ברמה היותר מהותית. לא ניתן לכפות על מישהו אמונה. לא ניתן בדברי מוסר לעורר קשר עם הקב"ה. להפך, רק בדברי אהבה ניתן לעורר אמונה שהתערערה. איני אומר שאין מקום לעבודה מיראה. ברם, יראה זו אינה יכולה להיות מושגת מדברים שהם מבחוץ, כי אם רק מדברים שהם פנימיים לאדם.

כל טוב ואני מקווה שתצליחי