אמונה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/01/15 22:33 כז בטבת התשעה

שאלה

קשה לי מאוד ללכת עם כיפה מה עושים ???

תשובה

שלום!

ההליכה עם כיפה חשובה היא מאוד, וכמה טעמים נאמרו בדבר:

א. להיות במודעות של "דע מה למעלה ממך", יראת שמיים.

ב. צניעות וענווה, גילוי ראש מסמל הפקרות.

ג. מנהג ישראל והיבדלות ממנהג גויים.

מכל הסיבות האלה כדאי להתחזק ולשים כיפה.

אמנם יש סיבה נוספת בגללה אנשים שמים כיפה, והיא השתייכות חברתית ומגזרית, וכבר נוצרו בזה חילוקים וחילוקי חילוקים, לפי תת-תתי-המגזרים שנוצרו: כיפה סרוגה, כיפת צמר, כיפה שחורה, כיפה לבנה עם פונפון, כיפה אמריקאית וכיפה בוכרית ועוד היד רחבה בגודל הכיפה, צבעיה, זווית הלבישה, הסיכה וכו'.

הסיבה הזאת היא באמת לא סיבה חשובה. ההליכה עם כיפה עניינה הוא דבר שבין אדם לבוראו ולא בין אדם לחברה. לכן אם זה מרתיע - אני ממליץ ללכת עם כובע, כך שמצד אחד יש כיסוי ראש, ומצד שני אין צורך בהשתייכות המגזרית, אם אינך מעוניין בה.

בהצלחה רבה!