אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 06/01/22 19:37 ד בשבט התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב אני ממשפחה דתית ומאמינה מאוד בבורא עולם אבל לפעמים עולה לי איזה שאלה שאולי אני טועה ויש אלוקים אחרים או משהן כזה, לא יודעת אם מחשבת כפירה אבל מין פיקפוק קטן כזה שאני רוצה לסגור עם עצמי.

סליחה על השאלה הנוראית...

ואני יודעת שזה לא נכון, פשוט כנראה יש פה איזו בעיה באמונה שלי שאני לא יודעת לפתור... אשמח אם לרב יש תשובה שיכולה לעזור לי

תשובה

שלום

התשובה שלי היא שיש דבר כזה שנקרא לימודי אמונה (מה שיש מכנים 'מחשבת ישראל').

אם אנחנו רוצים לקיים את מצוות האמונה בצורה המלאה, ואם אנחנו רוצים אמונה רצינית, אז זה מצריך השקעה של לימוד והעמקה.

אני מציע לך למצוא מישהי בבית הספר או במשפחה או באזור מגורייך שתוכלי ללמוד איתה.

במקביל אני מציע גם למצוא ספרי אמונה שמתאימים לך ושאת מתחברת לסגנון שלהם. יש למשל ספרים של הרב אבינר, של הרב פיירמן ועוד הרבה אחרים.

יש גם הרבה שיעורים טובים באינטרנט, באתרים כמו ערוץ מאיר, הידברות ועוד הרבה אחרים.

בהצלחה רבה

אל תוותרי לעצמך