אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 19/06/20 08:24 כז בסיון התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב, היום נכשלתי בטסט השישי בנהיגה, אחרי מלא שיעורים שעלו לי הון, ידוע לי שאין תפילה שלא מתקבלת, אך אני מרגישה את הגודל החזק של המניעה, מסוגלות ועד קברי צדיקים דמעות תפילות וצעקות. ניסיתי הכל. ולא יודעת אם להמשיך או לא? מצד אחד אם זה היה מגיע לי זה היה מגיע, זה קל להאמין כשטוב, קשה להאמין שלא הולך לך, אבל אי אפשר לכפות כלפי שמייא !, מה אעשה? להילחם?, לוותר?, להיכנע? לתקן משהוהמסוים?

תשובה

שלום

ברור שזה מאוד קשה ולא נעים, גם מבחינת הכסף וגם מבחינת האנרגיה הנפשית (ואולי את מרגישה שזה גם בושה), אבל אני ממש לא חושב שזה מעיד על מניעה או על סיבה להתייאש. ישנם רבים שלקח להם לא פחות טסטים מזה כדי להצליח לקבל רישיון.

אני לא יודע מה הסיבה - לחץ, צורך בעוד שיעורים (אולי החלפת מורה) או משהו אחר. אבל נדיר מאוד מישהו פשוט לא מתאים לנהיגה.

אני יכול להציע כמה כיוונים:

מבחינת הנהיגה - לנסות לנתח מה קרה בכל אחד מהטסטים והאם יש איזשהו משהו שחוזר על עצמו שגורם לאי ההצלחה. אולי כדאי לקחת משהו מרגיע לפני. אולי כדאי להתמקד בלהתאמן במשהו מסויים.

מבחינה רוחנית - תפילה, תשובה (לחפש משהו שאפשר להתקדם בו) וצדקה (או עשיית חסד).

בע"ה הרישיון יגיע, גם אם יש כרגע עיכוב.

בהצלחה רבה ושבת שלום