אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 28/07/19 07:11 כה בתמוז התשעט

שאלה

שלום הרב,

בתקופה האחרונה אני מוצאת את עצמי מפחדת הרבה.

מפחדת חס וחלילה לא לקום בבוקר, מפחדת שאני לא עושה את רצון ה' ושחס וחלילה לא אגיע למקום טוב בשמיים..

יודעת שזה לא רצון ה' שאעבןד אותו מתוך פחד, ובמיוחד לא שארגיש כך אך המחשבות עולות בי. מוסיפים לכך כל מיני אירועים מאתגרים שפתאום נפגשים איתם בגיל כזה בחברה סביב בעולם.

מנסה לאמץ דפוס חיובי של ה' בהנהגת העולם, אךמרגישה שאשמח למקורות או משו שיוכל להעזר לי להשען עליו שאוכל להניח את הפחדים במקומם ולשים לנגד עיני את הטוב והחיובי שה' רואה ומאמין בנו גם אם יש קשיים ושאנחנו לא עושים הכל טוב אבל שהוא גם רואה את הטוב שבנו...

תודה מראש

תשובה

שלום.

אני ממליץ על לימוד שער הביטחון בספר חובות הלבבות ועל ספר 'אמונה וביטחון' של החזון איש.

יש גם ספר חשוב של הרב חננאל אלרן 'אהבת עולם אהבתיך'. ויש כמובן עוד הרבה ספרים חשובים.

במקביל, אני מציע לך לחשוב, שאולי המענה לא נמצא בתחום השכלי, אלא בתחום הרגשי, ואולי שווה לבדוק את האפשרות של סיוע מגורם מקצועי בתחום הרגשי.

בהצלחה רבה ומוזמנת לשאול שוב