אמונה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/11/18 21:37 יח בכסלו התשעט

שאלה

איך אני יודעת שיש אלוקים?

איך אני יכולה לעבוד משהו שאני לא רואה אותו לא מרגישה אותו בעוד שאני יודעת שאפשרי להמציא דבר כזה, אין הוכחות שיש אלוקים וזה בדיוק המילה אמונה מאוד קל לאדם להישען, ולהאמין כי ברגע קושי הוא כאילו מוסר אחריות ונותן אותה לה' ובזכות האמונה מה שיהיה זה יהיה לטובה כי מאמין שיש כוח עליון שהוא מנהל הכל אז זה מאוד נוח לנו מי אמר אבל שהכוח עליון הזה קיים?

תשובה

שלום

הנושא הזה הוא כמובן רחב מכדי לעסוק בו במסגרת של שאלה ותשובה.

מלבד הרבה ספרים שעוסקים בתחום, יש גם ברשת הרבה חומר, למשל באתר של חברים מקשיבים ובמקום נוספים.

ובכל זאת אכתוב קצת.

כח האמונה הוא כח שונה מהשכל. כח של ודאות פנימית שלא תלויה בהוכחות. יש עוד כמה מקומות שמופיע כח כזה של ודאות פנימית שלא תלויה בשכל ובהוכחות - למשל הוודאות שלי בקיום שלי. הרי אף אחד לא יכול לשכנע אותי שאני לא קיים, למרות שאולי אני לא יכול להוכיח את זה. עוד יותר זה מוכר לנו ביחס למוסר - אנחנו מכירים שנכון להיות טוב וישר. האם יש לנו הוכחה לכך? האם זה משנה משהו? או שמא זו פשוט ודאות פנימית שכך נכון.

ככה גם פועל כח האמונה - ודאות פנימית. השכל וגם הרגש יכולים לסייע לו, אבל הוא משהו הרבה יותר גדול מהם.

שני הנתיבים המרכזיים לגלות את הכח הזה בנפש הם לימוד תורה - כלומר ספרי אמונה שעוסקים ביסודות האמונה, והתבוננות בבריאה ובפלאיה.

זה על רגל אחת.

בהצלחה רבה