אמונה

חדשות כיפה הרב שי פירון 22/12/01 12:38 ז בטבת התשסב

שאלה

אני לא מצליח להגיע לידי הבנה שהתורה היא תורת אמת ומעמד הר סיני התקיים.זאת לא בעיה בהנה של משהו מסויים במסורת או דבר כזה פשוט אני לא מצליח להבין את זה על בטוח

תשובה

ב"ה

שלום!

אני מבין שהבעיה שלך איננה בעיה שכלית. אבל, למדנו שישנם שתי צורות להתחברות אל האמת האלוקית. השכל והרגש הינם משמשי האמונה. ככל שנעמיק יותר בשני הכוחות הללו נזכה לגלות באופן עמוק יותר את אור האמונה. הודאות הפנימית אותה אתה מחפש תגיע בשעה שתזכה להעמיק בלימוד התורה ובעבודת ה'. כמו שאדם חי לא מסתפק ביחס למשמעות המוסג חיים, כך מי שמפנים את ההבנה השכלית ומעלה את ההנה למדרגת אמונה זוכה לאותה תחושה של ידיעה פנימית מוחלטת.
הבטחון הפנימי אותו אתה מבקש יגיע מתוך העיסוק המתמיד בתורה ובעבודה.

בברכה,

שי