אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/01/14 19:02 כד בשבט התשעד

שאלה

שלום הרב

קראתי את הקישורים ששלחת..אבל לא הבנתי עדין איך אני יכולה להיות בטוחה שאני עושה את דבר ה'..ביקשתי מה' כבר כמה פעמים בתפילה שישלח לי סימן שהוא באמת קיים ולא קיבלתי תשובה..מה אני אמורה לעשות?!אני לא רוצה לקיים את מצוותיו כמו תוכי רק בגלל אחרים..

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב

יש לך הרבה סימנים שד' קיים:
כל רגע שאת חיה - זה סימן.
כל רגע שאת רואה סביבך עולם שוקק - זה סימן.

לכל מנוע של מכונית יש צוות מהנדסים שתכנן אותו. לכל מחשב יש מתכנת שמפעיל את התוכנה שלו. כל מצלמה היא מנגנון שמאות מתכננים אותו...

המוח שלך הוא מחשב, העין שלך היא מצלמה, הלב שלך הוא מנוע - האם כל אלו יכולים להיות סתם ולפעול סתם?
מי מתכנן את כל העולם ומפעיל אותו בכל רגע?

השמש זורחת ומביאה אור ואנרגיה לכולנו, בלילה אלפי כוכבים מעליך עולמות אדירים - הנה לך בכל רגע ובכל מצב רמזים אדירים מאלוקים - צריך רק להטות אוזן ולשמוע.

יותר מהכל הקב"ה קשור לעם ישראל. אין בעולם אומה שגורשה מארצה והתפזרה בעולם למשך אלפיים שנה, המשיכה לשרוד ולבסוף שבה לחיות בארצה - זה ממש נס של תחית מתים.
אנחנו חיים בתוך הנס הזה. צריך רק לפקוח עיניים, לראות היכן היה העם שלנו לפני מאה ומאתיים, אלף ואלפיים שנה...

יותר מכך - לפני שלשת אלפי שנים היו נביאים שצפו מראש, בשם ד' שכל הדברים הללו יקרו: עם ישראל יגורש מארצו - יסבול בגלות קשה ולבסוף ישוב לארצו.

העולם מלא נוכחות אלוקית, צריך רק להיות פתוח כדי להרגיש אותה ולקבל אותה.
בהצלחה!