אמונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/13 15:58 יט באלול התשעג

שאלה

אחרי כמה ימים ויותר של חיפוש אחרי תשובות לשאלות שנגררות אתי במשך כמה שנים ( ואולי יותר ) ללא תשובה אחת אמיתית הגעתי למסקנה שלמרות ניסיון החיים העשיר, ושלושת ילדי שעליהם נלחמתי במשך שנים רבות הביאו אותי למבוי סתום שממנו ניסיתי לברוח כמו מאש . אהבתי לילדיי אומנם התחזקה וממנה אני מקבל חיזוקים שלא ידעתי על קיומם ושמציפים את חדרי גופי ללא שליטה . לפעמים נראה שאני חי רק בזכות שלושת ילדיי ושאילו לא הם אז מזמן הייתי חושב על לסיים את חיי ולהצטרף לאבי לאחיי יאיר ופלטיאל, ולבן אחותי האהוב גואל. .הימים הם ימי סליחות ומחילות. ימי ה"סליחות" הם ימי חשבון הנפש לכל אחד ואחד, ימים של תיקון מעשינו בדברים שבין אדם למקום, בין אדם לחברה, בין אדם לחברו ובין אדם לבין עצמו. וכך אני מוצא עצמי בימים האלה חסר תשובה לרצונו של בורא עולם ולמתנות החיים שנתן לי לתת לשלושת ילדיי . בשיחות הארוכות שהיו לי עם הקב"ה במשך השנים הייתה לי הרגשה שהקב"ה ממש מכוון אותי לתשובה הרצויה . לא כך אני מרגיש לאחרונה הקב"ה מעמיד אותי בניסיונות קשים שהתשובות לא בהישג מחשבתי .

"תיענו ותיעתרו ברחמים מן השמים, תקובל צעקתכם, תישמע תפילתכם ברצון וייענה קול עתירתכם, ויקיים בכם מקרא שכתוב (דברים א', י'): 'ד' אלוהי אבותיכם יוסף עליכם ככם אלף פעמים, ויברך אתכם כאשר דיבר לכם' "

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני קורא בהתרגשות רבה את דבריך הכנים ומבין שיש בך אמונה גדולה, אתה מבקש לכוון דרכיך לרצון ד'.
אתה שרוי כרגע במשבר, הנסיונות שד' מביא עליך קשים מאוד, כמעט קשים מנשוא.
אני מכיר ומבין מאוד את המצב הזה.
הסבל הגדול ביותר הוא הסבל הרוחני. אתה משתף אותנו בקושי הנורא שלך: "...אני מרגיש לאחרונה, הקב"ה מעמיד אותי בניסיונות קשים שהתשובות לא בהישג מחשבתי".
אתה לא לבד. מאז ומעולם עמדו מאמינים נאמנים בקושי הנורא של תעלומת הסבל שאין לו הסבר: 'וידום אהרון'.
על דרך זו נאמר (תהילים לז; ז) "דום לד' והתחולל לו אל תתחר במצליח דרכו באיש עשה מזמות".
וכן (באיכה ג; כו) "טוב ויחיל ודומם לתשועת ד'"
המצוקה של קריאה אל ד' שלא נענית מוכרת בתנ"ך (תהילים כב)
(א) למנצח על אילת השחר מזמור לדוד:
(ב) אלי אלי למה עזבתני רחוק מישועתי דברי שאגתי:
(ג) אלהי אקרא יומם ולא תענה ולילה ולא דומיה לי:
- - -
(כ) ואתה ידוד אל תרחק אילותי לעזרתי חושה:
(כא) הצילה מחרב נפשי מיד כלב יחידתי:
(כב) הושיעני מפי אריה ומקרני רמים עניתני:

'לפום צערא אגרא' אמרו חז"ל (אבות ה; כג).
המושג 'ניסיון' מעיד על התוצאה אצל מי שעומד בניסיון. העמידה בקשיים, הנסיון הגדול מרומם (לשון נס ודגל).
אני מתפלל שתזכה לראות ישועה. גאולתך האישית תבוא במהרה בתוך גאולת כלל ישראל.

עיין גם בתשובה על ייסורים
https://www.kipa.co.il/ask/show/30867-באים-עלי-יסורים*.-מה-התפקיד-של-הייסורים-האלה-