אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/07/13 20:11 ח באב התשעג

שאלה

שלום לרב.

אפשר לומר שאת השאלה הזו יכולתי להפנות ליועץ כלשהו,אבל רציתי לשאול מה הרב חושב על זה מבחינה אמונית.

אני כבר המון זמן רוצה קשר זוגי ולא יודע איך למצוא ,כי אני פשוט לא יודע איך להכיר,אני פשוט לא מכיר בנות בכלל.

יש משפט כזה שאומר"לכל סיר יש מכסה" ויש אמרה ביהדות שאומרת שכשבנאדם נולד יוצאת בת קול ואומרת "בת פלוני לפלוני". אם ככה איך יכול להיות שיש אנשים רווקים מבוגרים מאוד בעולם? הם כאילו פספסו? והאם יכול להיות שאם לא אכיר בנות עד גיל מבוגר,אני גם יפספס?

אשמח לתשובה,תודה לרב.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אמנם בת קול יוצאת ואומרת, אבל אם הוא לא יחפש הוא לא ימצא,

כמו גם מה שנאמר שם שדה פלונית לפלוני, אם לא יעבוד ולא יחפש ויקנה היא לא תגיע אליו ממלא.

לכן צריך לעשות כל מאמץ למצא את בת זוגך,

בברכה,

דני ארגמן