אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/07/13 23:31 כג בתמוז התשעג

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב.

במהלך שירותי הצבאי במסגרת ה"הסדר",יצא לי להיחשף לציבור המוגדר "חילוני" וב"ה אפשר לומר "ישראל אשר בך אתפאר".

אחד הבחורים שהכרתי דיבר איתי רבות על האמונה והתורה ומצוות ובאחת הפעמים שדיברנו הוא שאל אותי שאלה שמאוד מפריעה לו ולי באותו זמן לא הייתה תשובה טובה לענות לו על שאלתו ולכן,סיכמנו שאני ישאל רב ואני אראה לו את תשובת הרב.ובכן,השאלה היא:

כידוע, אחד מעשרת הדיברות הוא הדיבר "לא תרצח".

ציווי נוסף המוזכר בתורה הוא העניין של מלחמת רשות.הבחור שאל: איך יכול להיות שהקב"ה איפשר לנו לצאת למלחמת רשות בעוד שישנו דיבר מפורש של לא תרצח?!(התשובה שאני מכיר לשאלה הזאת היא,ש'לא תרצח',מתייחס רק כלפי יהודים דהיינו שאסור לרצוח יהודים אבל גויים מותר להרוג.)אבל הוא לא קיבל את התשובה הזאת ואשמח אם הרב יוכל לענות תשובה אחרת.

תורה רבה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מלחמת רשות היא לא סתם רציחה אלא מלחמת מנע,

לפני שיתקפו אותנו, או כדי ליצור הרתעה.

עיין בספר מרגליות הים דף טז.

בברכה,

דני ארגמן