אמונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/04/11 04:54 ו בניסן התשעא

שאלה

כל התורה היא שמותיו של הקב"ה וכן ניתנה למשה ברצף של אותיות למה לא נישאר מיזה זכר יכול ליות ביגלל שהקב"ה רצה ליצור בחירה אז הפריד התיבות כדרך להבדיל בין הטמא לטהור כי היום אין לנו רשות לא להבדיל מה שכבר טטיבטל הבחירה וכבר לט יהיה אבדל כעניין אדם הראשון ליפני החט שבו הבדיל בין טוב לרע אז כל האותיות יתחברו לעשותם אחד ועוד אולי כי בתחילה היו כל עשרת הספירות עקודים ואז התחילו ליתפרד אז אולי פה שורש כל הניבראים ולכן בעולם הזה מתחילה עד סוף התורה בבחינת פרוד ואז בסוף העולם הזה שיגמר זמנו גם יגמר הגופים הניפרדים של העולם ונתחיל עולם הבא שהוא רוחני יותר וזה שלב אחד אחורה לעקודים ולכן כך התורה בעולם הזה שבו פרודים תיבות פרודות בסוף העולם הזה תחילת הבא יחזור הדבר לשורש אז התורה כבר תיהיה רצופה ללא פרוד וכן היה בהר סיני מימנו אשדת למו כי אז אני מבין שלא היתה בחירה

תשובה

ב"ה

שלום,

בודאי יש זכר לזה, עי' הקדמת הרמב"ן לפירוש התורה, ובהערות בהוצאת מוסד הרב קוק שם,

אבל אלו דברים ששיכים רק ליחידים העוסקים ברזי תורה.

בברכה,

דני ארגמן