אמונה וצניעות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/01/07 20:36 יח בטבת התשסז

שאלה

כבוד הרב..

יש לי 2 שאלות אלייך

1. למה לפעמים אין לנו מצב רוח אנחנו מרגישים לבד וזה מאוד מדכא.. למה ה' עושה לנו ככה?

2. קשה לי עם העניין של ללכת עם חצאית ארוכה יותר ממה שאני הולכת מה אני עושה במצב כזה?

תשובה

שלום וברכה
א. סודות הנפש עמוקים עמוקים. אין אנו יודעים את המקור היסודי לתנודות הנפש, ואין אנו יודעים מה גורם לאותה טלטלה שאת מתארת. ברם, אנחנו יודעים את התוצאות של הדבר. אנחנו יודעים כי דווקא משום שיש טלטלות כאלה נולדים הרבה כוחות טובים בנו: אנו מעריכים יותר את הימים בהם אנחנו נמצאים בשיא, אנחנו מוצאים בעצמנו כוחות יצירה עמוקים כדי לצאת מהמבוך בו אנו נמצאים בשעה שאנו נופלים* אנו לומדים על עצמנו הרבה יותר ועוד ועוד. אולי בגלל זה ד' עשה לנו את זה. אולי לא. העיקר הוא שאנחנו נמצא לעצמנו את הדרכים כיצד לחיות נכון גם בשעות של ירידה ודכדוך.
ב. אני לא יודע לענות לך על שאלה זו כי איני מכיר את המציאות שלך. אם את חשה שאת הולכת בצניעות עמוקה בדרך הנוכחית, והחצאית אכן עונה לתביעות ההלכה – אינך חייבת להאריך. אם אינך חשה כך או שהחצאית היא מעל הברך – זה בדיוק המקום בו יש לקבל עלינו עול מלכות שמיים באהבה, ולעשות את מה שההלכה תובעת מאתנו. זו זכות גדולה להיות לבושה על פי ההלכה.

כל טוב והרבה הצלחה