אמונה וייסורים

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/09 19:13 טו בסיון התשסט

שאלה

כתוב שהאמונה של אדם נמדדת במצבים קשים וצרות.

איך אדם באמת יכול לקבל באהבה את כל מה שבא עליו

במיוחד שהורים אינם מעונינים שהבן יכנס לישיבה אלא ישב וילמד לימודים אקדמאיים או כל מיני דברים שקוראים במהלך היום שנוגדים את הטבע.

איך מביאים את האמונה התמימה לידי ביטוי.

תודה

תשובה

שלום

האמונה חייבת להיות עמוקה בנוסף להיותה תמימה.
אמונה תמימה בלבד, כזו הגורמת לראות דברים בשחור לבן היא אמונה לא בריאה, ולא אליה מחנכת התורה (אגרות הראיה, תקנ´ה).

אמונה עמוקה, היא כזו המסוגלת לדבוק בד' גם תוך הכאב, היא מסוגלת לראות תמיד את הכיוון הטוב והכללי של הדברים, גם אם כרגע הם נראים רעים ספציפית. זה מצריך לימוד עקבי של אמונה, כל יום מעט. יש לבנות את האמונה.
כהתחלה אני ממליץ לקרוא את ספרו של הרב אבינר ´משבריך וגליך עלי עברו´ העוסק בסיבוכים בעולם שלנו.

בעניין ההורים-
עליך להחליט לבדך, תוך התיעצות עם ההורים, מה טוב עבורך.
כיבוד הורים אינו ציות, אלא כיבוד.
אם אתה מגיע למסקנה שמה שטוב עבורך הוא ישיבה, למד בישיבה, ובעדינות ובכבוד רב אמור להורים את החלטתך.

כמובן, ישיבה אינה חייבת לסתור לימודים אקדמאים, תוכל ללמוד כמה שנים ואח"כ ללמוד באקדמיה אם תרצה.

כל טוב