אמונה דרך השכל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/05/02 14:01 ג בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב!

יש לי חבר שמנסה למצוא את התשובה, אבל לא מצליח, הוא רוצה שאני אוכיח לו שהקב"ה קיים, ושבאמת מישהו משגיח עלינו מלמעלה...

הוא כל הזמן יושב לי על הראש, ואני לא יודע מה להגיד לו;

ניסיתי להוכיח לו מהתנ"ך, על הניסים שקרו לעם ישראל, על הגלגול של העם במדבר ועד הגעתו לארץ ישראל, על המלחמות ועל ההתיישבות בארץ,

אבל הוא לא יודע האם כל זה באמת קשור ב"אחד שלא נראה, אבל עושה ניסים ונפלאות"...

אשמח אם תוכל לייעץ לי מה לעשות,

בתודה

תשובה

ב"ה ח' סיון תשס"ב

ליובל שלום!

השכל יכול לסייע לאמונה, אבל אמונה אינה מבוססת על השכל, וגם אם תצליח להביא ראיות מסתברות שיש אלוקים זה לא אומר שאותו אדם שהבאת לו את הראיות יהפוך להיות אדם מאמין. אמונה זה כח שנובע מנשמתו של האדם, ומתפשט על כל החלקים הרוחניים והגשמיים שלו. המתן שחברך יתודע לכח זה שבודאי קיים בו, וכל מה שאמרת לו עד כה, כשכח זה יתגלה בודאי יעזור לו ל חזק את אמונתו. אל תלחץ עליו גם אתה אל תחשוב שעד כה עמלת לריק, התפלל שכח האמונה יתגלה לחברך, ואז הוא יחזור אליך על מנת שתסייע לו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת