אמונה בשדים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/18 10:21 יא באב התשעח

שאלה

אני חוזר בתשובה תקופה ארוכה , ונתקלתי לפני כמה ימים בקצת דברי כפירה כנגד חכמינו והמסורת שלנו וזה מפריע לי מאוד בהתחזקות , ורציתי קצת לבקש תשובה כנגד זה ,בחינת "דע מה שתשיב לאפיקורוס" שבתוכך

נתקלתי בטיעון שאשמדאי מלך השדים הוא שד מהדת הפרסית (הזורואסטרית) , ושחכמינו לקחו מהם את השד הזה aesma - כעס , deva -שד

ובכלל החוקרים הכופרים טוענים שלקחנו למשל את לילית השדה מעמים אחרים (היה להם כל מיני שמות כמו לילו וזה , דברים קרובים לאותה שדה אצלנו) בנוסף על כל האמונה בשדים , שהכופרים טוענים שזה אמונה של אותה תקופה , שחכמינו למשל בקוביוסטוס , שבגלל שבנאדם שתה יין אז היה כביכול שד בכוס כי כך תיארו את זה באותה תקופה

הייתי שמח מאוד לקבל תשובה כנגד זה , מה אנחנו משיבים לזה

בנוסף הכופרים טוענים שאת האמונה בתחיית המתים לקחנו גם מהדת הזורואסטית , אשמח גם לקבל יישוב בעניין הזה

אשמח מאוד אם תשיבו לשאלות האלה בפרטות , משום שזה מפריע לי באמונה ואני מעוניין להתחזק יותר וליישב את זה

תודה רבה ????

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אשריך ואשרי חלקך שאתה מנסה לברר ולאמת (וגם לעמת..) את הידע שלך .ברוך תהיה.

אם אתה מרגיש שיש משהו שמפריע לך בהתחזקות שלך ובעבודת השם שלך אז אתה צריך להתפלל על זה ולבקש מהשם שיעזור לך לכוון לדרך האמת . מפני שיש סימן שמופיע בתלמוד שבדור הגאולה האמת נעדרת ויש צורך לחפש ולברר ולרדוף אחריה.

אמסור לך 2 ידיעות בסיסיות מבחינת היהדות.

1. חוקי הדת היהודית הם עתיקים מאוד ובעצם הם נוצרו 974 דורות לפני בריאת העולם. (המושג דור הוא יחסי כי מדובר לפני יצירת הזמן המוכר לנו) ומשכך הקב"ה הסתכל בתורה ועל פי התורה הוא ברא את העולם .כלומר המפה הבסיסית לקיום העולם והאיזונים שיש בעולם ידועים מראש ועל פי זה הכל מתנהל בעולם למעט דבר אחד והוא הבחירה החופשית של האדם .

2.כל מה שיש בצד של הקדושה והטוב ויש גם בצד של הטומאה והרע. זה לעומת זה עשה האלוקים. ואם יש מלאכים טובים יש גם מלאכים לא טובים ואם יש כוחות רשע יש גם כוחות של טוב. ו"מידה טובה מרובה ממידת פורענות" כלומר מראש בורא העולם יצר את העולם כך שמעט מן האור והטוב והטהור יכול לגרש הרבה מן הרע והטמא והחושך.

תנסה להתבונן ב2 הידיעות שכתבתי לך ותנסה להדהד אותם בקירבך.

ואם תרגיש שמשהו בתוכך שואל או מבקש לברר בירורים נוספים אשמח שתשלח עוד שאלה.

יש בתרבות העמים בעיקר במזרח הרחוק יכולות וכוחות שהם מצד הטומאה כפי שכתוב בתורה

בבראשית פרק כה "וַיִּתֵּ֧ן אַבְרָהָ֛ם אֶת־כָּל־אֲשֶׁר־ל֖וֹ לְיִצְחָֽק:

וְלִבְנֵ֤י הַפִּֽילַגְשִׁים֙ אֲשֶׁ֣ר לְאַבְרָהָ֔ם נָתַ֥ן אַבְרָהָ֖ם מַתָּנֹ֑ת וַֽיְשַׁלְּחֵ֞ם מֵעַ֨ל יִצְחָ֤ק בְּנוֹ֙ בְּעוֹדֶ֣נּוּ חַ֔י קֵ֖דְמָה אֶל־אֶ֥רֶץ קֶֽדֶם:"

וביארו חז"ל שאברהם נתן להם יכולת רוחנית להתעסק עם שדים . והחזקוני ביאר דבר יפה

"מתנת חסר וי"ו עולה בגמטריה: למדם להשביע השדים. "

מכאן אתה יכול להבין שיש עמים שיש להם יכולות רוחניות גבוהות אבל אל תתבלבל זה מגיע מצד הטומאה! וזה המתנה שאברהם אבינו נתן לחלק מבני משפחתו.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.