אמונה בקב''ה בכלל ובפרט.

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 12/09/02 19:10 ו בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד.

שלום רב,

שמי ערן ואני בקרוב בן 17. רציתי לשאול-אני בן אדם שומר מסורת מאמין ודתי. זאת לא הפעם הראשונה שמתעוררות אצלי ספקות בקשר לאמונה. מצד אחד אני מניח תפילין ורוצה לשמור על קשר עם בורא עולם מבחינת מצוות אך מאוד קשה לי. מצד שני העולם החילוני מאוד קורץ לי. הטלויזיה בשבת, הנסיעות, המועדונים, הבילויים. אני לא מרגיש שלם בתור בן אדם דתי. לא שניסיתי אף פעם מהצד החילוני אבל זה תמיד מושך ונראה מתאים. מדוע זה קורה לי? האם זאת בעיה רק שלי? האם ישנם עוד אנשים כמוני? אני מקווה שתעזרו לי. אני ממש זקוק לעזרה.

בתודה מראש,

ערן.

תשובה

שלום ושנה טובה

לא קראתי בדבריך ספיקות באמונה, אלא רק משיכה לאורח החיים החילוני.
העולם החילוני עושה מאמץ עצום לגרות אותנו על מנת לגרום לנו לצרוך בילויים שהוא מייצר.
הבילויים האלה מכוונים לחלקים נמוכים באישיות שלנו, בעיקר ליצרים.
אין זה פלא שעולם היצרים מושך אותנו. כך טבעו האדם, שתאוותיו החומריות מושכות אותו מאד. אדם ניכר ביכולת שלו להתגבר ולרצות לעסוק בדברים החשובים באמת, ולא בעניינים חומריים.
אנשים רבים נמשכים אל העולם החומרי. ודאי שאינך יחיד, אך אין זה פוטר אותך מהתמודדות.

הדרך לעלות למצב דתי טוב יותר היא ללמוד תורה ולהרחיב את העולם הרוחני. ברור רציני של נושאי אמונה, היה עוזר לך מאד להזדהות עם עולמך הדתי.
לפעמים דווקא מי שיש לו שאלות וספקות יכול לפתח מאד את זהותו הדתית בצורה עמוקה.

כדאי מאד למצוא חברה שהדברים שמעסיקים אותה הם לא בילויים חילוניים, אלא שאלות ברמה גבוהה יותר.

יום הכיפורים הוא הזדמנות טובה לעצור ולחשוב על הפער בין העולם שמסביב לעולם שאנו רוצים לחיות בו. יום הכיפורים הוא גם זמן טוב לקבל החלטות לעתיד.

יצליח ה' דרכך

גמר חתימה טובה

ישראל