אמונה במצב של טרור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/02/02 04:38 כח בשבט התשסב

שאלה

איך יודעים שיש אלוקים אם כך המצב במדינה כאשר אנו אמורים להיות עם סגולה ומוגנים

תשובה

צריך להסתכל על המציאות במבט יותר מקיף ורחב שהוא כמובן הרבה יותר נכון. אין זאת אומרת שצריך להתעלם מהפרטים הקטנים אבל ככל שרואים את המבט היותר כולל - התמונה יותר שלמה.
אם מסתכלים במבט כולל אנחנו רואים כי אני ואתה ואת מקיימים בעצמנו את הנבואות שניבאו כל נביאי ישראל מקטנם ועד גדולם, ממשה רבינו ועד ישעיהו, ירמיהו, הושע, חבקוק,,,, כולם. הם אמרו: יבוא יום ועם ישראל יחזור לארצו ויתחיל לממש את היעוד שלו, להביא את האור, כאן בארץ ישראל. וזה מה שקורה היום.
היום כשמרכז הכובד של עם ישראל עבר לארץ גם הקב"ה עלה יחד עמנו לארץ ישראל. ומגן עלינו.
חמש מאות פגזים נפלו על גוש קטיף וילדה אחת פצועה. עשרות אלפי כדורים נורו על גילה ושני חיילים פצועים.
זה בודאי יותר מידי פצועים והרוגים?
נכון!
אבל צריך לזכור כי מספר ההרוגים במדינת ישראל בחמישים ושש שנותיה הוא פחות ממספר היהודים שהגרמנים היו הורגים ביום עבודה אחד.
אם זה לא נס – מהו נס?
נכון הוא שכל יהודי שנרצח – יש חסרון בלגיון של מעלה – אבל צריך לראות איך אנחנו מתקדמים אל הגאולה וגם להצטער על מה שאין ולבקש גאולה שלמה.