איך יודעים שהיהדות היא אמיתית, ולמה אנשים בעצם נסחפים לנצרות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/11/19 18:08 כח בחשון התשפ

שאלה

שלום,

אני שמיניסט, ברוך ה' חזק בדת. מתפלל 3 מניינים ביום, קובע עיתים לתורה. אבל השטן מנסה להרחיק אותי, ודווקא מצליח להקשות עליו די בהצלחה. יש לי מחשבות על אולי הנצרות זה האמת( ח"ו) ואולי באמת ה הלך אליהם..

איך אני יכול לדעת שה והיהדות זה האמת? ואם כן, איך כל כל הרבה אנשים נסחפים לנצרות?

חייב להעיף את המחשבות האלה אז ממש אשמח לעזרתכם ולהתייחסות אישית ולא סתם תשובה משאלות קודמות.

תודה

תשובה

שלום לך יהודה.

אני חושב שלוקח לא מעט אומץ לכתוב את הדברים הכנים שכתבת ועל זה באמת אני רוצה לחזק אותך.

לא בבגלל מה שאתה מרגיש, אלא בגלל שלא קל לכתוב ולבטא אותם.

לפעמים הכתיבה של התחושות הללו זה עוזר להתמודד איתם, אבל יחד עם זאת, זה לא פותר אותנו משאלתך ונשתדל לענות עליה על ידי חלוקה לשני חלקים.

א. אמיתות ה' והיהדות

אם יש שני אירועים שמבחינתי הם מפתח לקיומו של הבורא, הם מעמד הר סיני ושיבת ציון בעת החדשה -הקמת המדינה.

אמנם לפני שארחיב אני צריך להבהיר שההוכחות הללו לא פותרים אותנו מהאמונה, לעומת הידיעה.

בשביל לקבל את ההוכחות האלו גם צריך לדעת להאמין.

מה הכוונה?

מעמד הר סיני היה מעמד של רבים שאי אפשר לפברק, לעומת התגלויות אלוהיות שהתחילו דתות אחרות.

מסורת זו עוברת רבות בשנים אצלנו. מאב לבן כפשוטו בסיפור הגדת פסח, דרך כל הנוסחאות וכל הארצות בהם היינו, בדיוק כמו שהתנ"ך נשאר כפי שהוא ללא שינויים כלל וכלל לאורך השנים (בשונה מכל ספר אחר).

זה מפתח מאוד חשוב, ועליו, לנגד עיניו יש עוד הוכחה חותכת והיא המדינה - תחילת קיומם של דברי הנבואה בתנ"ך על אחרית הימים.

זו נקודת ההתחלה.

לא סתם גם הם ההוכחות שאני נוטה להביא, הם גם מגלים לנו על בחירת ה' בנו.

בתחילה אך גם בסוף, לעומת דתות אחרות שטענו שה' עזב אותנו ובחר בדתות אחרות - אם כן למה להשיב אותנו לאדמתנו לקיים את דברי הנבואה המראים שאנו עם ה' ועבדיו?

מפה אפשר להתגלגל לנקודה השניה:

ב. היסחפות לנצרות

יש כמה וכמה סיבות לכך, ולא ניכנס לכל ההיסטוריה וצורת ההתפתחות שלה, אבל זה באמת אמור להיות השלב הראשון - לבדוק את התפיסות ההלניסטיות (יוון) והרומאיות שהשתלבו בהמשך בתפיסות נוצריות, אבל זה לא מה שאני אגע בו עכשיו.

מאוד קל לאנשים לקבל סמכות אלוהית שעובדת במובן מסוים אצלם.

אם נפשט את זה עד למאוד, הרי שאין הרבה מחויבויות וכשאני צריך את המחילה על משהו שהוא בגדר חטא הרי שמספיק שמישהו יגיד לי שמחול וזה.

קיים ממד רק של התוודות אבל לא שלב נוסף שדורש הרבה יותר מהאדם עצמו.

הוא לא נדרש לשלב של ההתנתקות, עזיבת החטא במובן האמיתי.

הוא יכול להיות טובל ושרץ בידו ולכן כל כך להישאב לזה, גם אם זה רק הממד הזה.

יש עוד דברים שגרו לתפוצה של הנצרות וזה הכפיה.

ביהדות אנחנו לא כופים את דרכנו על איש - חז"ל אפילו אמרו "קשים גרים לישראל כספחת", אם כי אמירה ברורה ואבסולוטית למה לא לקבל גרים, או משום שהם הכירו בדבקות של אדם שמתגייר באמת לקיים את דבר ה', ועוד יותר ממי שנולד לכך.

בין כך ובין כך אנחנו לא כופים את דתנו על איש ומי שבא להתחבר - מבררים היטב את המניע.

אנחנו לא אקסקלוסיביים, אבל אנחנו לא באים להפוך את כל העולם ליהודים, בשונה מהנצרות, ואולי משום כך נראה שיש סחף לנצרות (אבל באמת, צריך להכיר בכך בכניסה עצמה יש משבר לא קטן שפוקד אותה כבר רבות בשנים - ואגב חלק מזה גם נובע מכך שעם ישראל חזר לארצו וכנן בה מדינה).

אני מקווה שדברים אלו הם לעזר.

כמובן שאפשר להרחיב עוד, ואם תרצה אתה מוזמן להמשיך לשאול.

נתנאל