אמונה - איזה ספרים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/09/03 03:26 כב באלול התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו

אני רוצה מאוד ללמוד אמונה, אבל הכוונה היא לאמונה תכל'ס. למה אני מתכוון? שאם אדם לא-דתי שואל אותי שאלה, או אפילו אם סתם חבר או מישהו/מישהי מהסניף שואל שאלה אמונית שנוגעת להיום (מציאות ה', למה מצוות, למה תורה וכו',), אני רוצה לדעת לענות לו. השאלה היא דרך אילו ספרים אני ירחיב את הידיעות על כך וידע לענות? אני רוצה להדגיש שאני יודע שיש ספרי יסוד ביהדות של מוסר ואמונה (מסילת ישרים, שמונה פרקים, כוזרי וכד')אבל הם קצת יותר מדברים על חובת האדם בעולמו, ונושאים כאלה שאני לא חושב (עם כל הכבוד) שיצא לי להתווכח עליהם... אולי לקרוא פשוט ספרים של רבנים "מודרניים"? שעונים פשוט, ישר ולעניין לפי הנושא המבוקש? (הרב אבינר, הרב יניב חניא, הרב זאב קרוב וכד') ועוד חלק חשוב בשאלה: אולי אם אני ילמד גמרא אני ימצא שם תשובות (כי אומרים הרי שבגמרא יש הכל)? ואם כן, איזה מסכתות?

בתודה מראש (ובתקווה שלא סיבכתי יותר מידי שאלה די פשוטה...)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יש ספרים נפלאים לעניין אמונה אבל העצה שלי היא מתאימה למה שאתה חושב ללמוד קודם לעצמך ואר כך לאחרים.

יש רשימת ספרים של ימינו:
- אמונות של הרב הס.
- דרך אמונה של הרב שיינוולד

וראה על ספרים באמונה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=32235

וספרים באופן כללי:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=27586

בהצלחה!