אמא של בן זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 17/01/15 22:02 כו בטבת התשעה

שאלה

שלום רב,

בבקשה דחוף

הכרתי בחור לפני שנה פלוס. אנחנו יחד כבר עשרה חודשים והחלטנו להתחתן. היינו אחד אצל השני שבתות והוא הבן הכי קטן בבית (הוא גר במושב ולכן הוא יהיה מחויב לגור ליד הוריו) אמרתי לו שלי לא אכפת ושאלך אחריו לאן שילך. אבא שלו עבר אירוע לב ואמרתי לו שאני בעד שהוא יהיה ליד ההורים (זאת כיוון שראיתי איך אבא שלי טיפל באביו במסירות עד לכתו מהעולם). אני מאוד מעריכה ואוהבת את הבחור. הבעיה הגדולה היא שאמו לא חושבת שאני מתאימה לו. יומיים אחרי שהציע לי נישואים היא אמרה לו שאני לא מתאימה לו ושאני לא מספיק טובה בשבילו. אני באה ממשפחה מאוד טובה (שני הורי עובדים בהוראה) למדתי באולפנה ואני עוד חצי שנה מסיימת תואר ראשון. אני מאוד רוצה בעזרת ה' להקים משפחה וילדים בארץ ישראל ומאוד מאמינה במשפחה. היא לא מכירה אותי בכלל ולא נתנה לעצמה אפילו הזדמנות לכך. כל פעם שהייתי אצלם הרגשתי שהיא בוחנת אותי ואני במצבים כאלו מתנהגת בצורה הכי סגורה שיש כיוון שאני נלחצת ממצבים כאלו. יעצתי לו שאם הוא רוצה שנהיה יחד אז שנתחתן ושבסוף היא תקבל אותי. יש לי המון מגרעות אבל אני בטוחה שאני אהיה אישה ואמא מדהימה. היא חושבת רק על עצמה ועל הנוחות שלה וכואב לי שעד שמצאנו סוף סוף אחד את השנייה ושכל כך טוב לנו יחד ואנחנו חברים לפני הכל ויש בינינו כנות והבנה..והיא רוצה להרוס הכל.

האם הוא צריך להקשיב לה בשביל כיבוד הורים או להמשיך להיות איתי למרות הכל? אם הייתי בחורה לא טובה, הייתי מבינה. אבל יש לי כל הנתונים כדי להיות ראויה לכל אחד.

מה לעשות :-(

תודה רבה,

עדי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

באופן עקרוני הוא לא צריך להקשיב בענין זה,

אבל צריך לנסות להבין מאיזה מקום זה בא לה ואולי להקל עליה,

אשמח לעזור בפלפון 0527710491

בברכה,

דני ארגמן