אם כלה מתפללת מנחה אומרים תחנון?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/01/13 00:46 י בשבט התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב . אני גבאי בבית כנסת ברעננה ויש אצלנו כמה בנות שבאות להתפלל תפילת מנחה במנחה גדולה.

הם לומדות לא רחוק מכאן. באיזה מדרשה.

והנה אחת הבנות המתפללות בקביעות אצלינו מנחה בשעה טובה ומוצלחת נישאה והיא הגיעה אתמול לבית הכנסת להתפלל מנחה. אני פותח את בית הכנסת ואת עזרת נשים ואז ישעתי שהיא שם וחשבתי שלא צריך להגיד תחנון.

אז כבוד הרב מה ההלכה אם כלה מתפללת מנחה אומרים או לא אומרים תחנון?

תודה

צבי מוסקוביץ

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לזוג הצעיר מזל טוב.

יש לכם לשאול שאלה זו לרב בית הכנסת או רב השכונה על מנת למנוע מחלוקת .

באופן כללי אשיבך שיש בזה מחלוקת בפוסקים.
הרב עובדיה הדיא זצ"ל נשאל על זה בשו"ת ישכיל עבדי חלק ז או"ח סימן ג והכריע שבמקרה כזה [אומרים תחנון.]

ויש הפוסקים שאין צריך לומר תחנון ומצרפים את שיטת בעל הישועות יעקוב בסימן קלא שפוסק שאם יש חתן בעיר באחד מבתי הכנסת אז כל בתי הכנסת בעיר לא אומרים תחנון אבל הוא לא נפסק להלכה . אלא רק מצרפים את שיטתו לעוד שיטות שרק בצירוף כל השיטות ניתן לסמוך.
כגון שעזרת נשים היא חלק מבית הכנסת ולא חדר בפני עצמו ועוד.

ולכן תשאלו את רב השכונה וכל אשר יאמר לכם תעשו.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.