אם טוב לי עכשיו זה אומר שלא יהיה לי טוב בעתיד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 29/01/21 01:38 טז בשבט התשפא

שאלה

לפעמים אני חושבת לעצמי שאולי אם יש לי ברוך ה' חיים טובים עכשיו,אז אולי בעתיד יהיה לי קשה?

כי אני יודעת שלכל אחד מתישהו יש קשיים ואני מפחדת.

אני מצטערת אם השאלה לא במקום אבל בזמן האחרון הנושא הזה מעסיק אותי מאוד...

תשובה

שלום שיר.

הרצון שלנו לחזות את העתיד הוא מאוד טבעי. כל מה שלא ידוע גורם לנו חוסר ביטחון. זה בסדר.

אם תחשבי קצת ותיזכרי בחוויות שצברת ב 15 שנותייך, בוודאי תבחיני שהתמודדות עם כמה וכמה קשיים ואתגרים, ועברת אותם בהצלחה (יותר או פחות, ובכל זאת - עברת אותם). מהבחינה הזאת העתיד אינו שונה באופן מיוחד: לכל אחד יש גלים, יש עליות ומורדות. יש גלים במשך השבוע, במשך השנה, ואפילו ביום ממוצע יש רגעים נחמדים ורגעים מבאסים. טוב לזכור שלנו כבני אדם יש "חוסן". יש לנו כוחות להתמודד, ויש לנו אנשים סביבנו שיכולים לעזור לנו בעת הצורך.

יש ספר מאוד נחמד ומומלץ שנקרא "להיתקל באושר". אחת הטענות המרכזיות בו, שגם מוכחת מחקרית מהרבה כיוונים, היא שהיכולת האנושית לחזות איך נרגיש בעתיד, אפילו בעתיד הקרוב - היא מאוד מוגבלת. זאת קצת אשליה. ולכן כדאי להקדיש הרבה מהמחשבה וההשקעה שלנו לא לעתיד הרחוק, אלא בעיקר לעכשיו. למקום שבו אנחנו נמצאים. לאנשים שאנחנו אוהבים. הדרך אל העתיד עוברת בהמון תחנות ביניים. לנסות לתכנן את הדרך מראש - זה מיותר ולא ממש עובד. אנחנו עושים כמיטב יכולתנו, נעזרים באנשים הטובים סביבנו, ומתפללים להדרכה של הקב"ה שיוביל אותנו - לאו דווקא למקום שאנחנו רוצים כרגע להיות בו בעתיד, אלא למקום שהכי יתאים לנו באמת.

ובכל מקרה, בכל קושי שתיתקלי בו, את מוזמנת לשתף אותנו כאן במוקד. אנחנו תמיד נהיה כאן בשבילך.

בהצלחה!

אוהד