אם אפשר עזרה בהבנת הפסוקים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 22/10/13 11:20 יח בחשון התשעד

שאלה

אפשר בבקשה עזרה בהסברת הפס':

1.וְלָקַחְתָּ, חֲמֵשֶׁת חֲמֵשֶׁת שְׁקָלִים- -לַגֻּלְגֹּלֶת: בְּשֶׁקֶל הַקֹּדֶשׁ תִּקָּח, עֶשְׂרִים גֵּרָה הַשָּׁקֶל

2.פְּדוּיֵי, הָעֹדְפִים בָּהֶם.

3.וְאֵת פְּדוּיֵי הַשְּׁלֹשָׁה, וְהַשִּׁבְעִים וְהַמָּאתָיִם- -הָעֹדְפִים, עַל-הַלְוִיִּם, מִבְּכוֹר, בְּנֵי יִשְׂרָאֵל

4.וַיִּקַּח מֹשֶׁה, אֵת כֶּסֶף הַפִּדְיוֹם- -מֵאֵת, הָעֹדְפִים, עַל, פְּדוּיֵי הַלְוִיִּם

5.מה הכוונה ויקח משה את כסף הפדויים?

מזה כסף הפדויים?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הבכורות היו אמורים להיות עובדי המשכן והתפקיד עבר לכהנים,

קדושת הבכורות עברה לכהנים, כל בכור לכהן האחד,

אלא שהיו יותר בכורות מכהנים, לכן בכורות אלו היו צריכים לפדות עצמם בחמישה שקלים.

ולתת לכהן,
חמישה שקלים שוים לעשרים גרה - גרה היא מטבע בימי משה רבנו.

משה לקח את כסף הפדויים, אותם 273 בכורות שלא היה כנגדן כהן.

בברכה,

דני ארגמן