אלכוהול

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 11/08/10 02:01 א באלול התשע

שאלה

לרב שלום.

התחתנתי עם אדם מקסים, שקט, צנוע. אהבתי אותו מאוד. אנו נשואים ב"ה זמן רב. אך יש דבר מה שמעיב על חיי הנישואין שלנו כבר מתחילתם. בעלי אוהב לשתות משקאות אלכוהוליים. לפני הנישואין לא ראיתי זאת אולם אחרי שנה בערך גיליתי שהוא מסתיר בקבוקי שתיה. בגלל הבושה וחוסר הניסיון ניסיתי להתמודד עם זה לבד אך ללא הצלחה. כל מה שניסיתי לעשות עזר לתקופה קצרה וחוזר חלילה. הדבר גרם לנו לריחוק פיזי ונפשי שגרם לחוסר הערכה שגרמה לזלזול. השתיה גורמת לו בהתחלה להיות ב"היי" אך כשהוא מתפכח הוא ב"דאון". הוא לא משתולל אלא הוא מתנהג מוזר.כשאני מדברת איתו על כך הוא אומר: מה, אני משתולל? אני עושה שטויות? אני לא עושה שום דבר רע! אני מקסימום שותה והולך לישון. חוץ מזה יש לו דימוי עצמי נמוך מאוד.בכל פעם שדרשתי שנלך ליועץ נישואין הוא הפסיק ושוב חזר. לא עשיתי עם זה כלום כי ראיתי שהוא מנסה להפסיק ואף מצליח לזמן מה. אז חשבתי לעצמי הנה זה משתפר. חוץ מזה היה לי נוח לא לגשת כי אולי היה לי נוח להדחיק את הבעיה מאשר להתמודד איתה.גם לא ידעתי למי לפנות. היום אני מכירה יועצת נישואין טובה אך אני מתביישת לשוחח איתה כי היא מכירה אותנו. אני מרגישה שאני חושפת סוד שאני שומרת אותו בבטן כבר הרבה מאוד זמן. לאחרונה בעקבות סדנא על זוגיות התחלתי לשנות דברים בי וכתוצאה מכך גם הוא השתנה. האוירה בבית הרבה יותר נעימה. הוא הרבה יותר רגוע, יותר שמח.

אך עדיין פעם פעמיים בשבוע הוא חוזר עם כמה פחיות בירה או בקבוק יין.נואשתי. מה אני עושה?

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א. את מעלה בעיה שמפריעה את שלוות חיי הנישואין שלך, אלכוהול!!

ב. כתבת שהוא הסתיר זאת ממך, כנראה שהוא מתבייש בזה,הוא מודע לכך שזה לא נורמטיבי,
זו כבר נקודה טובה.

ג.כמו כן יתכן שהסתיר בגלל שחשש ממך,
כשאדם מסתיר משהוא זה לוקח ממנו הרבה אנרגיות,
אל תתני לו הרגשה שהוא צריך להסתיר דברים תשדרי לו שהוא יכול לשתף אותך גם בדברים שטעונים שיפור,
הוא צריך להרגיש בטוח כשהוא מדבר איתך,
שלא תהיה מצידך ביקורת או שיפוטיות.
נכון שכעת הוא לא מסתיר אבל העיקרון תמיד נכון, לתת מרחב בטוח לשני.

ד. כתבת שאת מתבישת מהתופעה הזו,
נכון זה לא נעים, זו חולשה מצידו, אבל אל לנו לשפוט אחרים קל וחומר את בן זוגנו,
אם קשה לו עם זה, כשיש עליו מבט שיפוטי זה קשה שבעתיים. ואז גם אם ירצה להגמל יתקשה בכך.

את לא צריכה להתבייש , את לא אשמה בזה, כנראה זה עונה לו על איזה צורך מסויים,
לכן כל זמן שהוא רוצה וצריך את זה, לא כדאי לנסות לשנות אותו , אדרבא, קבלי אותו יחד עם התופעה,
זה דבר שמאוד יכול לחזק אותו, לשמח אותו ואפילו לתרום במעט לדימוי שלו.

תשדרי לו : אני כאן לצידך, אם תרצה עזרה אני הראשונה,
ואם אתה נשאר כפי שאתה אני גם כן לצידך.

בברכה,

דני ארגמן