אלכוהול

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/10 12:37 יא בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ושבת שלום

לפעמים קורה לי שאני עובר ליד קיוסק ונמצאים שם בני נוער בערך בגיל 14-17 ואומרים לי לקנות להם סיגריות או אלכוהול כי המוכר לא מוכר אלא מגיל 18 בלבד מה אני צריך לענות להם?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
א. אתה לא צריך להסביר מדוע. אתה יכול פשוט לסרב להם וזהו.
ב. אם אתה רוצה לענות. תאמר להם שגם סיגריות וגם אלכהול אלו דברים רעים מאוד מזיקים לגוף ולנפש. לכן לא אתה תהיה זה שתסייע להם בדברים שמזיקים להם.
ג. אם אתה צריך תרוץ פשוט ואמיתי אתה יכול לומר שאתה מפחד שיתפסו אותך ויענישו אותך.