אלוקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/13 11:22 ב באייר התשעג

שאלה

אני לא מבינה מאיפה זה כזה ברור לכולם שיש אלוקים? אני יודעת שככה חינכו אותי אבל אני פשוט לא מבינה על מה להסתמך וממש קשה לי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את לא לבד.
מאוד טבעי שצעירים חכמים ובוגרים, לא יתלהבו לעשות דברים רק מפני שכולם עושים, ויבקשו להיות אמיתיים עם עצמם. לבחור בעצמם בדרך שלהם ומתוך כך לדעת שזו באמת דרכם. הם לא הולכים בדרך שאחרים קבעו להם. את בצדק, רוצה לבחון ולבדוק ולהחליט בעצמך על אמונתך.

בתשובה שלי אני מציג את הסיבות שמביאות יהודים בדור שלנו (כמוני, למשל) להיות מאמינים ומסורים לקיום תורה ומצוות.
את יכולה, במידת הצורך, להמשיך ולשאול לאחר מכן כתגובה לתשובה הזאת.