אכלתי אצל חברה של סבתא שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/07/08 21:28 יט בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב אשמח מאוד עם תוכל לענות לי :

סבתא שלי ביקשה ממני שאני יבוא איתה לחברה שלה לארוחת ערב ולפני זה לא שמתי לב ואכלתי בשרי וכשהגעתי ידעתי שיהיה חלבי אז היה מרק שלא הוסיפו לו חלב ואמרו לי לאכול ממנו ואכלתי ממנו , ואני דואגת מפני שהכלים היו חלבים ואין בידעתי עם עירבבו אותו בכף שנגועה בחלב . ועם עברתי על זה מה לעשות ?

הדבר קצת מכביד עליי .

תודה , אשמח עם תוכל לענות לי

תשובה

ב"ה

שלום.

מה שהיה היה.

ומה את יכולה ללמוד ממקרה זה לגבי פעמים הבאות ?:
1)
2)
3)

ולאחר שתעני לעצמיך תשתדלי ליישם את הלקח בכל פעם שתיכנסי למצב כזה או דומה לזה.
וה"קבלה לעתיד" זהו התיקון .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו.