אכילת פרווה במסעדה לא כשרה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/04/22 16:10 י בניסן התשפב

שאלה

שלום כבוד הרב.

אשמח לעזרה בנושא שמאוד מאוד מקשה עליי. לאחרונה החלטתי לקחת על עצמי בלי נדר לנסות לשמור כשרות ולהתחזק בעניין.

ברוך השם, הצלחתי לשמור על הנושא לא רע על אף שבביתי אין הפרדת כלים.

לאחרונה אני לוקחת חלק באירועים חברתיים שכוללים ישיבה במסעדות שאינן כשרות.

אני לא יודעת מה לעשות..

אתמול הצלחתי להתחמק מכך ואכלתי רק צ'יפס ומאכלים פרווה אחרים ללא נגיעה בסכום. אני יודעת שגם זה אינו כשר אבל אני מנסה כמיטב יכולתי.

אך בכל זאת אני נתקלת שוב ושוב בבעיה.

אני יוצאת עם חברים לארוחה במסעדה לא כשרה ואין לי כיצד להתחמק מכך מבלי לגרום לסכסוך.

מה אוכל לעשות? האם לאכול לחם וסלט (ללא גבינה/עוף כמובן) יכול להיות טוב יחסית?

האם יש כאן עניין של בטל בשישים? יש היכן להקל? אני ממש לא יודעת מה לעשות... האירוע הזה קורה לאחר בילוי משותף וכולנו נהיה רעבים ואני ממש מתייסרת כי אני מאוד רוצה להשתתף...

תשובה

שלום

ראשית, אשרייך על ההחלטה להתחזק בנושא הכשרות, זה צעד מדהים וחשוב מאין כמותו.

לגופו של עניין, אני חושב שהשאיפה צריכה להיות לבקש התחשבות והליכה למקומות כשרים. ב"ה שיש היום הרבה מאוד כאלה, בכל מקום.

יכול להיות שזה לא נעים, ואולי עוד לא יודעים עלייך שאת שומרת, אבל חשוב שתדעי שבישראל יש אחוז ממש לא קטן של שומרי כשרות, גם בקרב הציבור המכונה 'חילוני'.

בסופו של דבר אנשים מעריכים את מי שעומד על העקרונות שלו ומוכן לשלם על כך מחיר.

כשאת כן נקלעת לסיטואציה כזאת של מסעדה לא כשרה, אי אפשר להתיר לאכול אוכל שהוכן במקום ללא השגחה. יכולות בסבירות גבוהה להיות בזה בעיות של דם, בשר בחלב, חלב (עם צירה תחת האות ח), ניקור, דג טמא, חרקים, תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, בישולי גויים, ערלה ועוד.

לכן אפשר לאכול ולשתות רק אוכל ושתיה סגורים ומושגחים (את יכולה כמובן גם להביא איתך אוכל משלך אם זה נעים לך).

בע"ה בזכות הקפדתך והתקדמותך תזכי לשפע טוב וברכה

חג שמח וכשר