אכילה שלא בסוכה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/09/12 21:26 י בתשרי התשעג

שאלה

שלום רב,

אני בחורה רווקה, מבית מסורתי. יש לי חבר חילוני שאני מנסה לקרב לדת, ולעזור לו לשמור מצוות.

אחת הסוגיות שעלתה היא אכילה שלא בסוכה.

1. האם גבר מחויב לאכול בתוך הסוכה במהלך כל החג (ז"א כולל חוה"מ)?

2. האם זה נכון לבחור רווק?

3. מה עושה אדם שהוריו חילוניים ואינם רוצים לבנות סוכה? האם יש פתרון למצב כזה?

4. האם מחויב לישון בסוכה?

תודה על כל התשובות מראש!

חתימה טובה וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל דבר צריך להעשות בהדרגה - שינוי חייב להעשות בתהליך הדרגתי. כמו תיפוס על הר. מתקדמים קצת, נחים,אוגרים כוחות ואז יש אפשרות להתקדם הלאה.
מי שמנסה לכבוש את הפיסגה מעבר לכוחות שלו מתמוטט ולא מסוגל להתקדם יותר.

תהליך בריא של תשובה והתחזקות צריך להעשות בהדרגה. מחליטים להתקדם במשהו - ואז עוצרים עד שהחדש נעשה נעים וחביב, עד שאין צורך במאמץ רב כדי לקיים זאת.
מכאן ממשיכים הלאה.
עדיף להתקדם לאט ובטוח מאשר להתקדם מהר ולהשבר.

לשאלות:
1. אין חובה לאכול בסוכה אלא אם כן אוכלים מזונות. מי שמוכן לאכול פירות ירקות בשר דגים ועופות לא חייב בסוכה.
לדוגמה: גבר יכול לאכול תפוחי אדמה וביצים, מרק ירקות ובשר בלי סוכה.
2. הכל נכון לגבר שמלאו לו 13 שנים.
3. הוא יכול לאכול בבית כמו שהסברתי. הוא יכול להתענין אצל שכנים שיש להם סוכה, אני בטוח שישמחו לאפשר לו לאכול בסוכה שלהם.
4. יש חובה לישון בסוכה. הרבה לא מקפידים על כך (אצל חב"ד נהוג שלא לישון בסוכה).

חשוב מאוד שההתקדמות בשמירת מצוות תהיה הדדית - שיראה גם אצלך הקפדה על מצוות, ודאי יש להזהר בשמירת נגיעה!